• Geen producten in je winkelmand.

Spitzen kopen bij Dance & Fashion

Spitzen

Een hoogtepunt voor alle danseressen (in spé) dansen op spitzen!

Spitzen, ook wel pointe-shoes genoemd zijn speciale balletschoenen met een lederen zool en een verharde tip. De schoen zelf is van satijn en hoewel er spitzen zijn in verschillende kleuren, zijn ze doorgaans balletroze. Spitzen of pointe-shoes zijn ontworpen om balletdanseressen voor langere perioden sur les pointes (op het puntje van de tenen) te kunnen laten dansen.

Het is de droom van elke ballerina (in spé) om op spitzen te dansen, maar dit is pas mogelijk na een aantal jaren intensieve ballettraining. Alleen een professionele dansdocent kan bepalen wanneer studenten er klaar voor zijn om op spitzen te dansen. Dit heeft oa te maken met de lichamelijke ontwikkelingsfase, stabiliteit van het “core”, uitdraai en de kracht en flexibiliteit van voeten en enkels.

spitzenklas 2

Aanmeten van spitzen

Bij Dance & Fashion werken we met goed opgeleide en ervaren spitzenspecialisten. Dansers en dansstudenten kunnen bij ons verantwoord spitzen aan laten meten.
Dance & Fashion  werkt met verschillende merken waaronder Bloch, Capezio, Freed of London, Grishko en nieuw vanaf najaar 2018 Merlet. Door te werken met verschillende merken en verschillende soorten spitzen, kan er in elke situatie goed gekeken worden naar passende spitzen, dit is van groot belang want door het risico wat dansen op spitzen met zich meebrengt, is het van belang dat spitzen op de juiste wijze worden aangemeten. Dance & Fashion neemt haar verantwoordelijkheid hierin uiterst serieus.
Voor het aanschaffen van spitzen dient een afspraak gemaakt te worden. Dit kan ook op maandagen en koopzondagen. Desgewenst ook voor of na sluitingstijd! Wij bieden de mogelijkheid voor individuele afspraken maar ook het maken van een groepsafspraak, onder begeleiding van de dansdocent, is mogelijk.

Wanneer de dansdocent meekomt krijg je 10% korting op spitzen en accessoires.

Dit kan telefonisch op 053-4348162 of per mail info@danceandfashion.nlcapezio-sc1